Masa para Tamales
Hey everyone, I hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, Masa para Tamales. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Masa para Tamales is one of the most popular of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes yummy. Masa para Tamales is something that I've loved my entire life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Masa para Tamales, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Masa para Tamales delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Masa para Tamales is 20 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Masa para Tamales estimated approx 2 hrs.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Masa para Tamales using 8 ingredients and 13 steps. Here is how you cook that.
Dicen que el secreto de los tamales es la masa, y el secreto de la masa esta en la batida de la manteca... Bueno, pues estos tamales quedan esponjosos, ligeros y deliciosos!!! Ya pensaste con que los vas a rellenar? 😊
Ingredients and spices that need to be Take to make Masa para Tamales:
- 4 tazas harina de maÃz para tamales Maseca
- 3 tazas caldo del cocimiento de la carne (pollo/cerdo)
- 400 gr Manteca de Cerdo
- 1 cucharada polvo para hornear (baking powder)
- 1 1/2 cucharada sal
- 1 3/4 taza del cocimiento de la carne
- Hojas maÃz previamente lavadas y remojadas en agua caliente
- La salsa de tu preferencia (Verde/Roja)
Steps to make to make Masa para Tamales
- Pon a cocer la carne que hayas elegido en suficiente agua y con un pedazo de cebolla, unos dientes de ajo y sal.
- Cuando este bien cocida aparta 3 tazas y 1 3/4 de taza del caldo para que se temple.
- En un recipiente amplio pon la harina de maÃz y ve hidratandola poco a poco con las 3 tazas de caldo. Déjala reposar para que se hidrate bien.
- En otro recipiente con la mano o si prefieres usar la batidora, bate la manteca hasta que se ponga de un color blanco perlado y se haya esponjado. Este paso es muy importante.
- Cuando la manteca tenga la consistencia indicada ve poniendole la masa e incorporala muy bien.
- Agrega el polvo de hornear y la sal.
- Ahora ve agregando la 1 3/4 taza del caldo hasta darle una consistencia untable, no aguada. Prueba de sal, debe quedar un poco saladita pues en el cocimiento se va evaporar el exceso y quedarán en su punto.
- TIP: Cuando sientas que tu masa esta lista pon un poco de agua helada en un vaso y echa un poquito de la masa. Si flota, esta perfecta !
- Con esto ya tienes tu masa para tamales, ahora depende de ti hacerlos en hoja de plátano o en hoja de maÃz. Yo los hice en ambas y de verdad que quedan riquÃsimos !
- Los rellenos varian según tus gustos y los de tu familia, puedes usar carne de cerdo o de pollo y una salsa verde picosita !!
- Hay rajas con queso, champiñones, picadillo, costilla y hasta de mole !!
- Buen provecho ! !
- La cocción depende de la cantidad de tamales y su tamaño, pero ponlos en una vaporera, cubiertos con un paño limpio y en el agua pon 2 moneditas, su sonido mientras el agua hierve te ayudara a saber cuando necesitara que le pongas más agua o si todavia tiene. Yo hice 20 y estuvieron listos en 1 hora.
As your experience and confidence expands, you will certainly locate that you have more all-natural control over your diet and also adapt your diet regimen to your individual preferences with time. Whether you want to offer a recipe that uses less or even more active ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make simple modifications to accomplish this objective. In other words, start making your recipes on time. When it comes to basic cooking abilities for novices you do not require to learn them however just if you understand some straightforward cooking strategies.
This isn't a total overview to quick as well as simple lunch dishes yet its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family members without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this special food Recipe of Quick Masa para Tamales. Thank you very much for reading. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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